Stolthet och fördom – opera

För en vecka sedan var jag på Sara kulturhus, scen 1, och såg på Norrlandsoperans tolkning av Stolthet och fördom. Jag blev inte besviken.

Jag är inte van vid opera men har alltid fascinerats av olika konstformer och därav nyfiken på just detta. När jag då hörde att Norrlandsoperan skulle framföra Stolthet och fördom i Skellefteå kände jag mig ju bara tvungen att gå, för nog älskar jag Jane Austens verk också.

Scenen var spartansk, men den användes på ett sätt som fick en att glömma att det bara var statiska draperi som drogs runt på scenen. Inlevelsen och karaktärerna stämde. Ja det var en upplevelse.

Opera kanske inte är min favoritkonstform, men jag kommer definitivt gå igenom om titeln intresserar mig.

Bild av Norrlandsoperan / Illustrationer av Marika Feinsilber